(meer) Beheerders gezocht

Gepubliceerd op 17 november 2023 om 08:37

Ben jij een van de nieuwe beheerders van wijkontmoetingscentrum De Vleugel? 

Stichting De Vleugel in Ermelo-West is op zoek naar meerdere vrijwillige beheerders. Misschien zijn we wel op zoek naar jou! Maar wat doet een beheerder eigenlijk? 

 

Wijkontmoetingscentrum De Vleugel 

Het wijkcentrum is ontstaan door een samenwerking tussen De Westerkerk, Inloophuis de Parasol en de Wijkvereniging Ermelo-West. De Vleugel zit naast de Westerkerk in Ermelo-West. We zijn een plek waar alle mensen van de wijk zich thuis voelen en waar ze graag komen.  Dat doen we door zo laagdrempelig mogelijke activiteiten te organiseren voor zoveel mogelijk doelgroepen in de wijk. Denk aan koffiemomenten, samen eten, creatieve activiteiten (knutselen, tekenen) maar ook muziek, gespreksgroepen of bijeenkomsten van clubs zonder eigen ruimte zijn mogelijk. De beheerders en de andere vrijwilligers spelen hierin een zeer belangrijke rol. Op dit moment hebben we vier beheerders, maar we zijn op zoek naar aanvulling van het team.

 

Taken van de beheerder 

Samen met je collega beheerders ben je het aanspreekpunt voor de activiteiten in De Vleugel. Je geeft antwoord op vragen van nieuwe en bestaande gebruikers over het reserveren van ruimtes, het houden van bijeenkomsten en wat daarbij komt kijken. Dat doe je per mail, telefoon en gewoon in een gesprek met mensen die langskomen bij het wijkcentrum. 

Je maakt afspraken over het gebruik en legt deze vast, zodat voor iedereen duidelijk is waar ze aan toe zijn. Je bespreekt hierbij de kosten maar ook de wensen van de gebruiker, bijvoorbeeld over eten/drinken en de benodigde apparatuur. 

Ook zorg je voor de aankoop van eten en drinken en andere gebruiksmiddelen. Je coördineert de vrijwilligers die als gastvrouw/gastheer optreden en maakt de roosters voor alle vrijwilligers, zodat er altijd iemand aanwezig is en de schoonmaak goed wordt gedaan. 

Beheerders zijn daarnaast vaak ook vrijwilliger tijdens bijeenkomsten die plaatsvinden en ze openen en sluiten de Vleugel voor een aantal activiteiten.

 

Persoonlijkheid van de beheerder 

Om de Vleugel toegankelijk te houden is er structuur nodig en een duidelijk aanspreekpunt. De beheerders zijn diegene die daarvoor zorgt. Je vindt het leuk om dingen te regelen en dienstverlenend te zijn. Je maakt graag een praatje en hebt interesse in mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. 

Je bent nauwkeurig in het vastleggen van afspraken, zowel naar gebruikers als digitaal, zodat voor iedereen duidelijk is waar hij/zij aan toe is, maar je kunt op zijn tijd ook flexibel zijn omdat er altijd activiteiten zijn die laat worden aangemeld of op het laatste moment veranderen. 

 

Tijdsbesteding 

We zoeken één of meerdere beheerders die ongeveer 8 uur per week deze rol op zich willen nemen. De Stichting heeft in eerste instantie geen financiële middelen om een salaris te betalen, maar in overleg is een kleine onkostenvergoeding mogelijk. 

 

Wilt u meer weten over deze vacature, stuur dan een bericht naar joep.bisschops@devleugelermelo.nl of beheerder@devleugelermelo.nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.